Doručak

  • Kajgana po želji (3 jaja, šunka ili slanina ili sir, ajvar) + napitak
  • Viršle (2 viršle, 1 jaje, paradajz, senf) + napitak
  • Bečka sa ‘palilula‘ sosom (Bečka, ‘palilula‘ sos, pomfrit, kukuruz šećerac) + napitak
  • Rolnice sa sirom (2 rolnice, šunka, pavlaka) + napitak
  • Prženice (4 prženice, njeguški pršut, kajmak, paradajz) + napitak
  • Kobasice (kobasice, pomfrit, ajvar, paradajz, senf) + napitak
  • Palenta sa sirom i kajmakom (palenta, feta sir, kajmak) + napitak
  • Posni doručak (hleb, krastavac, paprika, paradajz) + napitak

Hladna predjela

  • Njeguški pršut
  • Užička pršut
  • Zakuska kuće – za dve osobe (Njeguški pršut, goveđi pršut, slanina, čvarci, kajmak, sir, masline, proja i pihtije u zimskom periodu)
  • Pihtije
  • Sir sjeničkid
  • Kajmak Zlatiborski
  • Paprike u pavlaci
  • Duvan čvarci
  • Masline

Topla predjela

  • Šampinjoni na kajmaku
  • Pohovane paprike punjene sirom
  • Grilovani šampinjoni
  • Hrskava feta sa prelivom od meda
  • Pohovani kačkavalj
  • Grilovani šampinjoni

Obrok salata

  • Salata sa piletinom (mix zelenih salata, čeri paradajz, grilovana piletina, dresing od jaja, kiselih krastavaca, maslinovog ulja, čips od slanine, badem, prepečeni hleb)
  • Salata sa lososom (mix zelenih salata, prženo meso lososa, čeri paradajz, paprika, ljubičasti luk, dresing od citrusa i meda)
  • Topla salata od bifteka (sotirani patlidžan, tikvica, paprika, pečurke, ljubičasti luk, beli luk, čili papričica, grilovani juneći file sa dresingom od senfa, meda, balsamiko sirćeta, prženi susam)
  • Salata Trt – mrt (mix zelenih salata, paradajz, krastavac, feta sir, parmezan, njeguški pršut, maslinovo ulje)
  • Grčka salata (paradajz, krastavac, ljubičasti luk, feta sir, maslinovo ulje, origano)

Supa / čorba

  • Teleća čorba
  • Goveđa supa
  • Paradajz čorba

PREPORUČUJEMO!

  • Hadžijski ćevap (jagnjetina dinstana u povrću i belom vinu)
  • Jagnjetina u mleku (dinstana jagnjetina na korenastom povrću i mleku)
  • Svinjski file Balkanski (grilovani svinjski file punjen slaninom, sirom, paprikom, paradajzom,belim lukom na sosu od paprika)
  • Svinjski paketići (svinjski kare punjen pršutom,paprikom, suvim šljivama, sirom, u slanini paniran u prezli)
  • Ramstek na manastirski način (odležani marinirani ramstek, pardiran pršutom, kačkavalj, pečena paprika, sos od rena, limuna i kisele pavlake)
  • Junetina lešnik i gorgonzola (šnicle od ramsteka sortirane sa lešnikom i gorgonzolom, belo vino, carsko povrće)
  • Piletina Palilulski san (piletina punjena pršutom, sirom, paprikom, rolovana u slanini na sosu od crnog luka, paradajza, paprika sa belim vinom)
  • Specijalitet kuće za dve osobe / a ima i za tri (punjena rolovana piletina, šumadijska vešalica, punjeni file, dimljeni vrat, kobasica, gurmanska pljeskavica, i uz sve smederevski ljuti sos)

Gotova jela

  • Kuvana junetina u supi
  • Juneći gulaš – salonski sa pire krompirom
  • Čorbast pasulj sa suvim mesom
  • Pasulj prebranac
  • Škembići u saftu
  • Gurmanski škembići
  • Sarma
  • Butkice u kiselom kupusu
  • Jelo dana (pozvati za preporuku)

Meso sa ćumura

  • Rebarca na kajmaku
  • Punjena rolovana piletina
  • Pileći file na žaru
  • Šumadijska vešalica
  • Punjeni svinjski file
  • Dimljeni vrat
  • Gurmanska vešalica
  • Bela vešalica
  • Dimljena bela vešalica
  • Mešano meso (ćevapčići, kobasica, piletina, file svinjski kare, dimljena vešalica, slanina)
  • Carski ražnjići
  • Dimljena roštiljska kobasica
  • Svinjski file nažaru
  • Gurmanska pljeskavica
  • Pljeskavica
  • Ćevapčići
  • Pljeskavica na kajmaku
  • Ćevapčići na kajmaku
  • Leskovački uštipci
  • Ćevapčići na srpski način (ćevapi na smederevskom sosu, posuti sjeničkim sirom)

Jela po porudžbini

  • Svinjski file – Njeguški (svinjski file punjen pršutom, kačkavaljem u sosu od belog luka i kajmaka)
  • Nušićevi medaljoni (medaljoni od filea, punjeni kajmakom, bardinirani slaninom, na krompiru preliven ajvarom)
  • Svinjetina Palilula (rolati od svinjskog karca, punjeni suvim šljivama, pršutom, paprikom, sirom sa carskim povrćem, flambirano šljivovicom)
  • Karađorđeva šnicla
  • Piletina ‘Skok u usta’ (pileći file bardiran pršutom u sosu od žalfije i belog vina, carsko povrće)
  • Piletina sa belim lukom i orasima (pileći file u sosu od belog luka i oraha sa carskim povrćem)
  • Piletina ala krem (seckani pileći file u krem sosu od beog vina, herbs de provance,pavlake sa carskim povrćem)
  • Ramstek na pravi način (marinirani ramstek, sa pesto sosom i parmezanomsa carskim povrćem)
  • Pržolica (marinirani stek od junećih leđa pržen na belom luku, maslinovom ulju, peršunovom listu na dalmatinskom varivu)
  • Biftek na žaru (carsko povrće)
  • Biftek u sosu po želji: vrganji / gorgonzola / pršuta i parmezan / peper sos / Diablo sos (paprika, šampinjoni, ljubičasti luk, soya sos)

Specijaliteti od ribe

  • Stek od lososa u kori od susama (grilovani losos obložen susamom, carsko povrće)
  • Stek od lososa Trt-mrt (grilovani stek od lososa sa grilovanim povrćem i sosom od rena, limuna i kisele pavlake)
  • Dimljeni file pastrmke na žaru (pastrmka, dalmatinsko varivo, limun)
  • Dimljeni file pastrmke sa bademom (pastrmkasa sosom od badema, suvog grožđa, belog vina, dalmatinsko varivo)
  • Lignje na žaru (dalmatinsko varivo)
  • Frigane lignje (frigane lignje sa pomfritom i tartar sosom)

Prilozi

  • Grilovano povrće
  • Dalmatinsko varivo
  • Bareno povrće

Sosevi

  • Slatko ljuti sos
  • Gorgonzola sos
  • Bareno povrće

Salate

  • Svež kupus
  • Kiseli kupus
  • Zelena salata
  • Paradajz
  • Krastavac
  • Srpska salata
  • Šopska salata
  • Tarot salata
  • Pečena paprika
  • Domaći ajvar
  • Mešana turšija
  • Vitaminska salata
  • Prolećna salata
  • Bašta salata – za 2 osobe
  • Ljute papričice – sveže, 1 kom
  • Ljute papričice u ulju, 1 kom
  • Mladi luk
  • Rotkvice
  • Ren

Deserti

  • Orasnica 1 kom.
  • Baklava
  • Palačinke po želji (džem od šljiva, džem od kajsija, džem od šipka, euro krem, plazma)
  • Palačinke Palilula za dve osobe (4 palačinke filovane euro kremom, sa šumskim voćem, šamom od belanaca i oraha)
  • Poslastica dana