Skip to content
Doručak
- Kajgana po želji (3 jaja, šunka ili slanina ili sir, ajvar) + napitak
- Viršle (2 viršle, 1 jaje, paradajz, senf) + napitak
- Bečka sa ‘palilula‘ sosom (Bečka, ‘palilula‘ sos, pomfrit, kukuruz šećerac) + napitak
- Rolnice sa sirom (2 rolnice, šunka, pavlaka) + napitak
- Prženice (4 prženice, njeguški pršut, kajmak, paradajz) + napitak
- Kobasice (kobasice, pomfrit, ajvar, paradajz, senf) + napitak
- Palenta sa sirom i kajmakom (palenta, feta sir, kajmak) + napitak
- Posni doručak (hleb, krastavac, paprika, paradajz) + napitak
Hladna predjela
- Njeguški pršut
- Užička pršut
- Zakuska kuće – za dve osobe (Njeguški pršut, goveđi pršut, slanina, čvarci, kajmak, sir, masline, proja i pihtije u zimskom periodu)
- Pihtije
- Sir sjeničkid
- Kajmak Zlatiborski
- Paprike u pavlaci
- Duvan čvarci
- Masline
Topla predjela
- Šampinjoni na kajmaku
- Pohovane paprike punjene sirom
- Grilovani šampinjoni
- Hrskava feta sa prelivom od meda
- Pohovani kačkavalj
- Grilovani šampinjoni
Obrok salata
- Salata sa piletinom (mix zelenih salata, čeri paradajz, grilovana piletina, dresing od jaja, kiselih krastavaca, maslinovog ulja, čips od slanine, badem, prepečeni hleb)
- Salata sa lososom (mix zelenih salata, prženo meso lososa, čeri paradajz, paprika, ljubičasti luk, dresing od citrusa i meda)
- Topla salata od bifteka (sotirani patlidžan, tikvica, paprika, pečurke, ljubičasti luk, beli luk, čili papričica, grilovani juneći file sa dresingom od senfa, meda, balsamiko sirćeta, prženi susam)
- Salata Trt – mrt (mix zelenih salata, paradajz, krastavac, feta sir, parmezan, njeguški pršut, maslinovo ulje)
- Grčka salata (paradajz, krastavac, ljubičasti luk, feta sir, maslinovo ulje, origano)
Supa / čorba
- Teleća čorba
- Goveđa supa
- Paradajz čorba
PREPORUČUJEMO!
- Hadžijski ćevap (jagnjetina dinstana u povrću i belom vinu)
- Jagnjetina u mleku (dinstana jagnjetina na korenastom povrću i mleku)
- Svinjski file Balkanski (grilovani svinjski file punjen slaninom, sirom, paprikom, paradajzom,belim lukom na sosu od paprika)
- Svinjski paketići (svinjski kare punjen pršutom,paprikom, suvim šljivama, sirom, u slanini paniran u prezli)
- Ramstek na manastirski način (odležani marinirani ramstek, pardiran pršutom, kačkavalj, pečena paprika, sos od rena, limuna i kisele pavlake)
- Junetina lešnik i gorgonzola (šnicle od ramsteka sortirane sa lešnikom i gorgonzolom, belo vino, carsko povrće)
- Piletina Palilulski san (piletina punjena pršutom, sirom, paprikom, rolovana u slanini na sosu od crnog luka, paradajza, paprika sa belim vinom)
- Specijalitet kuće za dve osobe / a ima i za tri (punjena rolovana piletina, šumadijska vešalica, punjeni file, dimljeni vrat, kobasica, gurmanska pljeskavica, i uz sve smederevski ljuti sos)
Gotova jela
- Kuvana junetina u supi
- Juneći gulaš – salonski sa pire krompirom
- Čorbast pasulj sa suvim mesom
- Pasulj prebranac
- Škembići u saftu
- Gurmanski škembići
- Sarma
- Butkice u kiselom kupusu
- Jelo dana (pozvati za preporuku)
Meso sa ćumura
- Rebarca na kajmaku
- Punjena rolovana piletina
- Pileći file na žaru
- Šumadijska vešalica
- Punjeni svinjski file
- Dimljeni vrat
- Gurmanska vešalica
- Bela vešalica
- Dimljena bela vešalica
- Mešano meso (ćevapčići, kobasica, piletina, file svinjski kare, dimljena vešalica, slanina)
- Carski ražnjići
- Dimljena roštiljska kobasica
- Svinjski file nažaru
- Gurmanska pljeskavica
- Pljeskavica
- Ćevapčići
- Pljeskavica na kajmaku
- Ćevapčići na kajmaku
- Leskovački uštipci
- Ćevapčići na srpski način (ćevapi na smederevskom sosu, posuti sjeničkim sirom)
Jela po porudžbini
- Svinjski file – Njeguški (svinjski file punjen pršutom, kačkavaljem u sosu od belog luka i kajmaka)
- Nušićevi medaljoni (medaljoni od filea, punjeni kajmakom, bardinirani slaninom, na krompiru preliven ajvarom)
- Svinjetina Palilula (rolati od svinjskog karca, punjeni suvim šljivama, pršutom, paprikom, sirom sa carskim povrćem, flambirano šljivovicom)
- Karađorđeva šnicla
- Piletina ‘Skok u usta’ (pileći file bardiran pršutom u sosu od žalfije i belog vina, carsko povrće)
- Piletina sa belim lukom i orasima (pileći file u sosu od belog luka i oraha sa carskim povrćem)
- Piletina ala krem (seckani pileći file u krem sosu od beog vina, herbs de provance,pavlake sa carskim povrćem)
- Ramstek na pravi način (marinirani ramstek, sa pesto sosom i parmezanomsa carskim povrćem)
- Pržolica (marinirani stek od junećih leđa pržen na belom luku, maslinovom ulju, peršunovom listu na dalmatinskom varivu)
- Biftek na žaru (carsko povrće)
- Biftek u sosu po želji: vrganji / gorgonzola / pršuta i parmezan / peper sos / Diablo sos (paprika, šampinjoni, ljubičasti luk, soya sos)
Specijaliteti od ribe
- Stek od lososa u kori od susama (grilovani losos obložen susamom, carsko povrće)
- Stek od lososa Trt-mrt (grilovani stek od lososa sa grilovanim povrćem i sosom od rena, limuna i kisele pavlake)
- Dimljeni file pastrmke na žaru (pastrmka, dalmatinsko varivo, limun)
- Dimljeni file pastrmke sa bademom (pastrmkasa sosom od badema, suvog grožđa, belog vina, dalmatinsko varivo)
- Lignje na žaru (dalmatinsko varivo)
- Frigane lignje (frigane lignje sa pomfritom i tartar sosom)
Prilozi
- Grilovano povrće
- Dalmatinsko varivo
- Bareno povrće
Sosevi
- Slatko ljuti sos
- Gorgonzola sos
- Bareno povrće
Salate
- Svež kupus
- Kiseli kupus
- Zelena salata
- Paradajz
- Krastavac
- Srpska salata
- Šopska salata
- Tarot salata
- Pečena paprika
- Domaći ajvar
- Mešana turšija
- Vitaminska salata
- Prolećna salata
- Bašta salata – za 2 osobe
- Ljute papričice – sveže, 1 kom
- Ljute papričice u ulju, 1 kom
- Mladi luk
- Rotkvice
- Ren
Deserti
- Orasnica 1 kom.
- Baklava
- Palačinke po želji (džem od šljiva, džem od kajsija, džem od šipka, euro krem, plazma)
- Palačinke Palilula za dve osobe (4 palačinke filovane euro kremom, sa šumskim voćem, šamom od belanaca i oraha)
- Poslastica dana